Bliv klar til din nye elbil

Elbilen er kommet for at blive og er blevet et attraktivt valg for mange. Det skyldes, at der er utrolig mange fordele ved en elbil. I dette indlæg vil vi komme ind på fordele og ulemper ved en elbil og alt andet, der er værd at vide, så du er klar til din nye elbil. 

Hvorfor elbil?

En elbil er mere end bare et køretøj. De repræsenterer en forandring i vores måde at tænke på transport, og vores fremtid. Et af de mest indlysende træk ved elbiler er deres miljøvenlige karakter. 

Økonomisk smart kørsel

Måske tror du, at elbiler er en luksus for de få. Men det er ikke længere tilfældet. Med avanceret teknologi og stigende efterspørgsel er priserne på elbiler mere overkommelige end nogensinde før. Derudover er driftsomkostningerne lavere, da opladning af batteriet er billigere end at fylde en tank med benzin eller diesel. 

Fordele ved elbil

• Lavere driftsomkostninger: Elbiler har generelt lavere driftsomkostninger sammenlignet med benzin- eller dieselbiler. På trods af at elpriserne kan variere, er det væsentligt billigere at oplade en elbil i forhold til at tanke en benzin- eller dieselbil. Læs vores guide om hvad det koster at lade en elbil og køre i den.

• Støjfri kørsel: Elbiler er mere støjfri end biler med forbrændingsmotor, hvilket bidrager til mindre støjforurening i byområder.

• Hurtig acceleration: Elbiler leverer ofte imponerende acceleration og ydeevne sammenlignet med tilsvarende konventionelle biler.

Ulemper ved elbil

• Begrænset rækkevidde: På trods af at udviklingen for elbilens rækkevidde går stærkt og bliver bedre og bedre, så er rækkevidden fortsat ikke på niveau med benzin- og dieselbiler. Læs vores tips til at øge rækkevidden for din elbil.

• Begrænset lademuligheder: Selvom lademuligheder for elbiler vokser, er der stadig steder i Danmark med begrænsede lademuligheder, hvilket kan være en bekymring for nogle.

• Opladningstid: Selv med en hurtig ladeteknologi tager opladning af en elbil længere tid end at fylde en benzin- eller dieseltank, hvilket kan være en ulempe for dem med en travl hverdag.

Hvorfor købe en Aiways elbil?

For os er fremtiden elektrisk. Derfor ønsker vi at gøre overgangen fra benzin til elbil så overskuelig som muligt. En Aiways U5 elbil kommer med 3-faset lader, der gør det muligt at oplade til 50 - 60 kilometers kørsel på godt en time. Derudover får du som standard adaptiv fartpilot, køassistent, automatisk nødbremse, vejbaneassistent, blindvinkelalarm og parkeringsassistent, når du køber en Aiways U5. Book din prøvetur i dag.

Vidste du at...  

I Aiways modeller er den fulde sikkerhedspakke inkluderet som standardudstyr. Du skal hverken betale ekstra for de mange sensorer, der advarer dig ved trafik i blinde vinkler og ubehagelige overraskelser eller for den automatiske fartpilot og 360° panoramakameraet – for bare at nævne et par stykker.

Læs mere her

Lær mere om elbiler...

Opladning
Opladning

Når du begynder at læse på om forskellige modeller og lademuligheder, støder du hurtigt på en masse ord og udtryk, som måske er nye for dig. Det eneste, du egentlig gerne vil vide, er hvordan du "fylder kilometer på tanken"...

Læs mere
Rækkevidde
Rækkevidde

For de fleste bilkøbere er rækkevidden helt afgørende, når man vælger elbil. Men at definere en elbils nøjagtige rækkevidde og energiforbrug er langt fra enkelt. En elbils rækkevidde påvirkes af mange forskellige faktorer...

Læs mere
Elbilsordbog
Elbilsordbog

Når man er på udkig efter en ny elbil, kan det i starten virke en smule komplekst med alle de nye udtryk og forkortelser. Her forklarer vi nogle af de mest almindelige udtryk, som kan være nyttige at kende i jagten på din nye elbil...

Læs mere