Ofte stillede spørgsmål

For os er fremtiden elektrisk. Derfor vil vi gerne gøre overgangen fra benzin til elbil så overskuelig som muligt. Herunder finder du en række ofte stillede spørgsmål omkring det at køre elbil samt fordele ved at skifte til en Aiways U5.

Aiways U5 kører op til 5,8 kilometer på én kilowatt-time. Har du en fastpris-aftale hos en ladeboks-udbyder, kan det koste under 50 øre pr. km., og endnu mindre hvis du kører over 20.000 kilometer om året.

Livet bag rattet bliver også lettere i en elbil. Aiways U5 har ingen gearkasse, så du slipper for at skifte gear. Sæt dig ind i bilen, træd på bremsen og sæt gearvælgeren i D, så er du klar til at køre. Bilens elmotor har masser af kræfter ved alle hastigheder, så det er bare at træde på speederen, når du vil afsted. Og når du sætter farten ned igen, sendes bremseenergien tilbage i batteriet. Så bliver økonomien endnu bedre.

Når bilkørsel bliver en leg, har du tid til at nyde komforten i kabinen med fuldautomatisk klimaanlæg, suveræne sæder, god plads til benene både for og bag og effektiv lyddæmpning, der gør rejsen til en støjsvag oplevelse.

Imens spiller musikanlægget dine favoritter fra din telefon eller dagens nyheder fra den indbyggede FM eller DAB+ radio. Det hele gennem bilens lydanlæg med otte højttalere.

I Aiways U5 er den fulde sikkerhedspakke standardudstyr. For eksempel den automatiske fartpilot, der selv holder sikker afstand til den forankørende, vejbaneassistenten der holder bilen på ret spor på motorvejen og de mange sensorer, der advarer mod trafik bagfra i den blinde vinkel eller mod at åbne døren, hvis der kommer en cykel eller bil fordi dig, mens du holder stille.

Når det gælder garantien, er der også fuld sikkerhed med Aiways U5. Du har fem års garanti eller op til 150.000 kilometer på bilen, otte års garanti eller op til 150.000 kilometer på batteriet og drivlinjen, fire års garanti mod fejl på lakken og ti års garanti mod rustgennemtæring.

Aiways U5 er en avanceret elbil med klimastyring af batteriet til gavn for rækkevidde og batteriets levetid. Batteripakken er udført som en sandwich-konstruktion unikt for Aiways, der selv producerer batteriet.

Konstruktionen sikrer, at kølevæsken omkring batteriet ikke trænger ind til battericellerne i tilfælde af en alvorlig ulykke. Det mindsker risikoen for kortslutninger.

Batteriet af litium-ion typen er opbygget af 24 moduler med battericeller, der kommer fra en af de førende producenter af battericeller i verden – kinesiske CATL, der også er leverandør til europæiske og amerikanske producenter af elbiler.

Kapaciteten i batteriet er 63 kWh – nok til 410 kilometers kørsel (WLTP-norm U5 Plus version).

Det er nemt at vælge udstyr hos Aiways. Det meste er nemlig standardudstyr, og der er masser af det. Selv U5 Plus har den fulde sikkerhedspakke med nødbremse, vejbaneassistent og advarsel mod trafik i blinde vinkler og elektronisk klimaanlæg, el-betjente forsæder, 360 graders panoramakamera og LED forlygter.

Er du til luksus, vælger du U5 Premium med læderindtræk, el-betjent glassoltag, elektrisk bagklap med fodbetjening, 19” alu-fælge og parkeringsassistance. Så du skal bare vælge din favoritfarve.

Aiways U5 bygges på en nyopført bilfabrik i byen Shangrao sydvest for Shanghai. Fabrikken er indrettet efter de nyeste produktionsmetoder med robotter og produktionsteknologi fra tyske og schweiziske firmaer som ABB og Siemens.

Fabrikken har en automatiseringsgrad på 90 pct., og beskæftiger godt 1200 personer. Kapaciteten er i første omgang 150.000 biler om året, men fabrikken kan opgraderes til at producere 300.000 biler årligt og håndtere op til seks forskellige modeller samtidig. Investeringen i fabrikken løber op i over 13 mia. danske kroner.